На 24 ноември се навърши една година откакто „Дунав мол“ има нов собственик - столичния предприемач Станимир Зашев. 12 месеца по-късно обаче злополучният търговският център, който така и не успя да отвори врати след построяването си, продължава да стои заключен и празен. И изглежда ще посрещне в забвение и самота осма поредна Коледа, тъй като няма никакви индикации, че в него ще се прави нещо.
Новият собственик очевидно не е от тези, които излагат дейността си на показ. За сделката от ноември 2016 г. се разбра половин година по-късно, а никой не успя да измъкне и думичка от Зашев какво ще прави с новата си придобивка. Новоучреденото дружество „Дунав мол Русе“ ЕООД със седалище в София и фирмата купувач „Експо Пропъртис“ ЕООД нямат никакви обявени телефони за контакт и изобщо не присъстват в интернет. В законния срок „Дунав мол Русе“ представи финансов отчет, от който става ясно, че в края на 2016 г. единственият му актив е прехвърленият недвижим имот. Собственикът му обаче трябва да вкара в дружеството някой лев, ако не за друго поне за дължимите местни данъци и такси. 
След като изкара седем години в будна кома, „Дунав мол“ бе продаден на цена около 15 пъти по-ниска от първоначално инвестираните. В проекта австрийската „Хипо-Алпе-Адрия-Лизинг“ вложи 15 млн. евро. А готовият мол бе купен само за 1 673 400 лв. Продажбата бе осъществена след като активите му бяха отделени в специално създаденото за целта ново дружество „Дунав мол Русе“ ЕООД със седалище в София. Това дружество месец по-късно е придобито от фирмата на Зашев „Експо Пропъртис“. Тази схема е предпочетена пред покупката на имота с очевидната цел да се избегне плащането и на ДДС.
Така купувачът получи целия мол на цена само 25 евро на квадратен метър. Почти символична стойност, която явно му позволява да не бърза с използването на инвестицията си. Възможно е и просто да изчаква по-добри времена с цел препродажба на имота.