Коледен театрален маратон са нарекли в Драматичен театър „Сава Огнянов“ петте представления от афиша си за декември. Две от тях са русенски, а другите три са гастроли. С гастрол започва театралният декември на 5-и, когато театрална къща „Вива арте“ гостува с комедията „Лъжата“. Билетите за този спектакъл са изкупени поне от две седмици, стана ясно завчера. Най-вероятно причината за това е не друг, а Асен Блатечки, любимецът на голяма част от родната публика, който участва в спектакъла заедно с Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова. 
Другото гостуващо представление, за което билетите също вече са на свършване, е най-новото творение на знаменитата Нешка Робева. Тя избра родния си град Русе, за да покаже преди София и останалите градове своя спектакъл „Няма такова шоу“. Това ще стане на 9 декември в Голямата зала на Доходното здание, като спектаклите ще бъдат два - от 18 и от 20 часа. Третият гастрол е на ловешкия театър, който ще покаже на 15 декември „Църква за вълци“. 
Русенският театър ще се представи пред своята публика с две комедии. На 7 декември ще се играе „Министърът женкар“ по „Новото пристанище“ на Ст.Л.Костов, а на 12-и от 17 ч трупата ще покаже „Легло за трима“, автор и режисьор е директорът на театъра Орлин Дяков. За това представление от театъра обявяват „празнична“ цена на билета: два билета ще се продават на цената на един, който струва 4 лева. 
Декемврийският афиш на ДТ „Сава Огнянов“ приключва на 15 декември, с което ще се спази и още една наложила се напоследък традиция: в същинските предпразнични и празнични дни, както и по време на ваканцията на учениците, в Русе да няма театрални представления.