Апетитният военен имот - бившето поделение на изхода на Русе по пътя за София, се продава на търг с начална цена от 2 543 542 лева. Министерството на отбраната ще направи опит да продаде имота в местността Халилов дол край Пиргово, като търгът с тайно наддаване е насрочен за 19 декември в сградата на военното министерство. 
Имотът е с площ от 93.0003 дка, на които са разположени 11 сгради с обща застроена площ от 3206 кв.м, и може да се използва за стопански цели. Районът разполага с ток, вода и други инфраструктурни подобрения и е защитен с полумасивна ограда. Кандидатите, които искат да участват в търга, трябва да внесат депозит в размер на 1 017 417 лева. Тръжни документи могат да се закупят до 15 декември, а заявления се подават до 18 декември. 
В началото на месеца във военното министерство се проведе търг с тайно наддаване и за бившата военна болница в центъра на Русе. След запитване на „Утро“ от пресцентъра на ведомството посочиха, че докато не излезе заповед на министъра не могат да посочат информация колко кандидати са се явили и до колко е стигнала цената при наддаването. 
Още в началото на ноември миналата година Министерски съвет разреши продажбата на бившето поделение край Русе и на бившата военна болница. Решението бе взето след доклад на министъра, че двата имота вече не са нужни на армията.