Глоба от 3000 лева трябва да плати на държавата шофьор, напсувал полицай, реши Районният съд. Отделно служителят на МВР трябва да получи 1000 лева обезщетение за нанесената му обида. Това ще стане обаче, ако окръжният съд потвърди присъдата на Районния. 
Всичко започнало на 17 август, когато патрул от Пътна полиция засякъл П.П. да кара по ул.“Плиска“ без обезопасителен колан. След спирането му за проверка нарушителят започнал да яде семки и демонстративно да плоюе обелките им в краката на катаджиите. Не се смутил и да им заяви напълно спокойно, след като направил дълга повдигаща напрежението смислова пауза, че не си носи шофьорската книжка, а само личната карта. 
Това означавало акт. Полицаите му написали такъв, но той отказал да го подпише и щом си тръгвал с колата, се провикнал към единия с цинични думи и му показал среден пръст. 
Полицаят обаче не смятал да търпи наглото поведение и решил да си потърси правата в съда. Завел дело за обида, като гражданският му иск бил за 6000 лева. Съдът преценил, че му се полага една шеста от сумата, а от посочената в Наказателния кодекс глоба от 3000 до 10 000 лева наказал П.П. с най-ниската предвидена.