Назначеният по препоръка на вицепремиера Красимир Каракачанов за председател на Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ е заснет с нацистка тениска.

Върху тениската има надпис на немски „Wehrmacht” /"Вермахт"/ - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на фюрера Адолф Хитлер.

Петър Харалампиев е поредният кадър на Красимир Каракачанов с подобни прояви. Преди него Иво Антонов бе качил снимка във Фейсбук, на която позираше пред танк „Майбах“ с протегната за нацистки поздрав ръка. "Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като шеф на дирекция "Социална политика", за когото премиерът Борисов настоя да бъде уволнен заради снимка с нацистки поздрав пред "Майнбах". На Антонов дори е предоставен кабинетът, където досега винаги е бил първият заместник военен министър – непосредствено до този на министъра", написа на 5-ти юни в. "Труд".

ДАБЧ е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерски съвет е известно, че председателят е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов. Въпреки че е кадър на ВМРО се оказва, че преди време той е организирал у нас концерти на сръбските чалга-звезди Лепа Брена и Цеца Величкович.

Освен Иво Антонов и съветникът на президента Румен Радев Пламен Узунов също се оказа с нацистки снимки, на които той е маскиран като Хитлер. Узунов, който бе и служебен вътрешен министър в правителството на проф. Герджиков, отказа да подаде оставка в началото на юни заради снимките.