Бившият футболист на ПСЖ и френски национал Патрис Локо пожела успех на „Дунав“ в тежката му кампания през този сезон. В знак на симпатия към „светлосините“ Локо дори се снима с екип на русенския отбор. Той получи фланелката с номера и името на Петър Патев от служителя в министерството на финансите Кирил Евтимов. Локо се трогнал от историята на отбора през последните години, когато извървя мъчителен път от аматьорската дивизия до елита, завърши четвърти сред големите в българския футбол, игра мачове в Лига Европа, а сега се бори за измъкване от дъното на таблицата.  
Бургазлията Евтимов, чиято съпруга е русенка, е известен като човек, който събира автографи и има широки познанства с ярки звезди на световния спорт. Наскоро репортер на „Утро“ го засече например с треньора в Спортното училище на Русе и трикратен световен шампион в щангите Златан Ванев. 
Финансистът има още документирани срещи със звезди от калибъра на Дейвид Бекъм, Джон Тери, Рууд ван Нистелрой, Златан Ибрахимович, Давид Луис, Робер Пирес и др. Връзката му с Локо пък станала чрез посредничеството на друг легендарен френски футболист - Марсел Десаи.
А връзката на Кирил Евтимов с Русе не е само по съпружеска линия. Икономистът е приятел с изпълнителния директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков и с треньора Малин Орачев.