Мъж с отнета книжка влезе в списъка на черните куриози на КАТ, след като бе хванат в кола на висок градус два пъти за една нощ.
В сряда 50 минути след полунощ екип на КАТ забелязал варненско ауди да се движи като количка в луна парк в русенски квартал и го спрял. От шофьорското място с мъка се измъкнал 37-годишен русенец, около който се носел облак спиртни пари. Дрегерът измерил в дъха му 2.33 промила алкохол - следствие на обилна  почерпка в приятелска компания.
Проверката в информационната система на МВР показала, че пияният е с отнета за алкохол книжка, освен това многократно е залавян да шофира пиян и е оставал без правоспособност. Но това очевидно не го е впечатлило по никакъв начин. Впрочем сега нещата може би поне малко ще се променят, защото освен че му съставили акт, полицаите свалили номерата на колата му.
Инцидентът обаче не помрачил настроението на купонджията и той се върнал да си допие при приятелите, от чиято маса бил станал. След още няколко чашки лишеният от кола мъж тръгнал с 34-годишна жена, седнала зад волана на мицубиши на нейн роднина. Същият екип на КАТ спрял колата 3.45 часа призори и установил, че шофьорката е пияна. Измерената концентрация на алкохол при нея е 1.77 промила. Затова тя също останала без книжка, а по двата случая са образувани бързи производства за съд.