Двама добри познати ще седнат рамо до рамо тази неделя в официалната ложа на стадион „Ивайло“. Единият е босът на „Етър“ Александър Нанков, а другият - президентът на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Да се каже, че са само познати, няма да е достатъчно - те са и добри приятели. В края на отминалия сезон, когато „болярите“ влязоха в Първа лига, Нанков бе човекът, който обяви на всеослушание в медиите: „Ще работим по модела на „Дунав“, защото изглежда най-правилен в българските условия“.
После обаче тръгна в различна посока с шумна селекция на футболисти, чиито финансови претенции по принцип са доста високи - Веселин Минев, Пламен Гълъбов, Венцислав Василев, Сашо Александров, Георги Сърмов, Румен Руменов, Иван Вълчанов, Никола Колев, Ерик Почански, Димо Атанасов, Иван Стоянов, сенегалеца Самд Бадара. 
Да, Нанков сигурно може да си го позволи, защото за него, както се твърди, работят 220 души. Философ по образование, босът на „Етър“ върти превозвачески бизнес с „Алекс ОК“. Самият той, за да се издържа като студент, е работил като таксиметров шофьор.
Сещате ли се нещо за „Алекс ОК“ освен за автобусите и микробусите с това лого на автогарата?? 
Това бе един от спонсорите на... „Дунав“ преди няколко години. Нейна грижа бе да осигурява транспорта на русенския отбор. Наскоро репортер на „Утро“ се срещна съвсем случайно с великотърновски шофьор, който възкликна: „Разбира се, аз карах онзи автобус“.
После Нанков реши да хвърли всички сили за възраждането на „Етър“. Успехът му дотук е, че успя да вкара отбора в Първа лига. Като погледнеш обаче таблицата за класиране, не можеш да се впечатлиш от резултатите на гръмката селекция - 11-о място с 15 точки. С по-скромните си финансови възможности и без надути имена в състава си „Дунав“ е само на 4 точки след „болярите“.
Затова и мачът в неделя ще е със заряда на дерби пред двама президенти и приятели един до друг в ложата на „Ивайло“. 
Ние можем да се надяваме, че д-р Симеонов ще напусне мястото си на стадиона в далеч по-добро настроение.