Управителят на ДКЦ 1 и бивш щеф на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов бе избран за председател на Районната лекарска колегия в Русе. Досегашният председател д-р Антон Въжаров, чийто мандат изтече, ще бъде главен секретар на колегията.
От заместник председателите в предния мандат д-р Светослав Дачев-директор на Белодробната болница, и д-р Евелина Димова-управител на клиничната лаборатория в УМБАЛ „Медика“, запазват постовете си. На мястото на семейния лекар д-р Виделина Моллова и на собственика на лечебни заведения „Медика“ д-р Кирил Панайотов са избрани началникът на Детско отделение в Университетска болница Русе д-р Ева Цонкова и семейният лекар д-р Орлин Кожухаров.
Русенската колегия на лекарския съюз винаги е била най-активната в страната и занапред ще работя това да не се променя, каза вчера за „Утро“ д-р Райчинов. 
Една от първите му задачи ще бъде да изглади взаимоотношенията между отделните специалисти и лечебни заведения, за да се спре напрежението в русенското здравеопазване.