Започна укрепването на жп надлеза по бул. „Липник“ в Русе, като заедно с това се премахва и старата жп линия, която вече не се използва. Отстранява се и повърхностният слой от терена, за да се достигне до хоризонталните бетонни платформи на моста, парчета от който редовно падат на пътните платна на булеварда. След изследване за пукнатините и укрепване, вече се полага хидроизолация, която да спре проникването на дъждовната вода в конструкцията на съоръжението и разрушаването му. Предварителен оглед от комисия бе направен в началото на месеца, когато бе установена нуждата от ремонт и извършването на належащи консервационни дейности на възловото съоръжение, по което минава жп линията по направлението Дунав мост и Централна гара. 
Докато тече ремонтът, ще бъдат променени разписанията на някои влакове, въпреки че с цел безопасност са поставени специални заградителни пана. Информация за промените може да се получи от Централна гара.
Живеещите в района се оплакаха, че заради струпването на тежка техника непосредствено до жп линията нямат видимост и са затруднени да преминават. Въпреки че пресичането на линията там е забранено, това е най-прекият и удобен път, свързващ близкия жилищен квартал с няколко големи хипермаркета от другата страна на линията. Дори и фактът, че на това място редовно стават трагични инциденти, не спира хората да прескачат релсите, за да минат напряко.