Американският модел Кендъл Дженър стана най-високоплатеният модел за 2017 г. Тя измести от първото място в класацията бразилката Жизел Бюндхен, която я оглавяваше 15 години, съобщава сп. Forbes.

"За първи път от 2002 г. Жизел Бюндхен не е най-високоплатеният модел. Нейното място се заема от 22-годишната Кендъл Дженър с 22 милиона долара годишно", посочва Forbes.

Списанието взема за класацията доходите на моделите от юни 2016 г. до юни 2017 г.

През миналата година Дженър получи договори с компании като Estée Lauder, La Perla и Adidas. Както отбелязва изданието, тези компании са привлечени от факта, че младият модел ги рекламира чрез социалните мрежи. В своята страница в Instagram тя има 85 милиона последователи. Освен от изявите й като модел, Дженър печели и от нейната и на сестра й модна линия, както и телевизионно риалити шоу на семейството й.

Тридесетгодишният бразилски модел Жизел Бюндхен е спечелила за годината 17,5 милиона долара. Година по-рано тя получи от договори като модел 30,5 милиона долара.

Трета в класацията е американският модел Криси Тайгън. С 13,5 млн. долара, тя за първи път попадна в класацията на списанието.