15 години лишаване от свобода и то при строг режим е наказанието на Андрей Петров, който уби приятеля си Иван Иванов в Новград. Две години след престъплението, извършено на 20 ноември 2015 г., окончателната присъда вече е влязла в сила. 
Двамата възрастни мъже били приятели от ранно детство и заедно често посягали към чашката. Фаталната дата не била изключение, а запоят започнал още около 10 часа преди обед. 65-годишният Андрей срещнал случайно 69-годишния си приятел и за миг не се поколебал да го покани да се черпят с домашна ракия. Нищо не подсказвало, че ще се стигне до трагедия, но скоросмъртницата разиграла кръвта на двамата сътрапезници. В пиянски бяс Андрей грабнал нож от масата и наръгал 10 пъти жертвата, като 9 от ударите попаднали в шията на Иван, който бил почти обезглавен и издъхнал. 
Въпреки помраченото от алкохола съзнание, Андрей усетил, че е извършил нещо ужасно и решил да пробва да се отърве от отговорност. Отишъл до магазина при съселянина си Ахмед и излъгал, че в дома си е намерил убит непознат човек. Първоначално магазинерът не му обърнал внимание, но после решил да провери, каква е работата. С ужас видял лежащият по гръб и облян в кръв мъртвец и веднага звъннал на тел. 112. 
При разследването плоската лъжа на Андрей много бързо излязла наяве и съдът на три инстанции го признал за виновен не просто за убийство, а за такова, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Освен че прати Андрей Петров за 15 години зад решетките, съдът го задължи и да плати и 100 000 лева кръвнина на роднините на убития.