Полицията залови двамата, измамили баба и синът й със 70 хил. лв., злато и дори икони. Акцията е била днес, съобщиха от МВР.

Задържани са И. И. /31 г./ от гр. Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М., /50 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби. На 25 октомври те се обадили по телефона на 77-годишната Христина. Първо се държали грубо и отправяли заплахи. Последвало ново обаждане, уж от полицаи.

“Свалих си богородичката, свалих си пръстенчето, събрах всички пари, които имах. Казаха ми да отида в банката и да си изтегля всички пари. Да оставя телефона отворен и да не го затварям. На сина ми същото казаха, че са от Криминална полиция”, разказала на истинските полицаи измамената жена. След като изтеглила 5000 лв. от банката, получила нова инструкция. Вместо да дава парите и ценностите за съхранение, да ги хвърли през балкона. Жената дори сложила чушка в плика с парите и ценностите, за да тежи. “Ние ги чакаме, за да ги хванем”, уверили я измамниците. След известно време ми се обадиха, за да ми кажат, че са хванали двама и е останал само един”, обясни тогава жената. Малко по-късно 

Двамата мъже са в ареста за 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.