Григор Димитров гостува в студиото на медийния гигант CNN след впечатляващия си и исторически успех във финалите на АТР в Лондон. 3-ият в световната ранглиста подчерта, че се гордее с факта, че е българин и че тази победа не е само лична, но и за родината му, разказва Sportal.bg.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това", каза Димитров.

"След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се така сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви.

Искам това да бъде пример не само в спорта, но и на усърдната работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултатът."

CNN сравнява успеха на хасковлията в британската столица с четвъртото място на националния отбор по футбол на Световното първенство в САЩ през 1994 година.

"Димитров е най-голямата спортна звезда на България и не е трудно да се разбере защо в страната са луди по него и постиженията му. В България не бяха изживявали спортен успех на световно ниво от достигането на националния им отбор до полуфиналите на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година", коментира CNN, като изтъква, че три български телевизии са предавали пряко финалния двубоя с Гофен в неделя вечерта, а след победата Димитров е получил редица поздравления, включително и от президента на страната Румен Радев.