382 екипа на „Енерго-Про“, напълно оборудвани с материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло за работа в зимни условия, са в готовност да реагират при влошаване на метеорологичната обстановка, съобщиха от компанията. Подготвен е и автомобилният парк на дружеството, който включва над 900 автомобила с висока и нормална проходимост, багери, автокранове, автовишки и други.
Електроразпределителната мрежа в Североизточна България функционира нормално в условията на дъжд и умерен вятър. Към настоящия момент няма населени места  без електрозахранване.
Както всяка година, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни ресурси от хора и техника от един район към друг при възникване на извънредна ситуация. „Енерго-Про Мрежи“ поддържа постоянен контакт с общинските администрации в Североизточна България с цел обмен на информация за обстановката и състоянието на пътищата, както и за взаимодействие, при необходимост, между екипите на компанията и общинските служби.
Денонощно на разположение на клиентите е националната телефонна линия на компанията 0700 1 61 61, на която могат да отправят запитване или да подадат сигнал  за прекъсване на електроснабдяването.