Кръговото кръстовище край Бяла, което е един от най-тежките участъци по националната пътна мрежа, ще бъде обезопасено, като ще бъдат изградени аварийни ленти - т.нар. стопиращи диги от инертни материали, ново осветление и ще се подменят мантинелите и парапетите. Това каза регионалният министър Николай Нанков, който вчера беше на посещение в Русе, а преди това разгледа участъка от Беленския баир, където тече ремонт и се очаква да приключи до две седмици.
Предстои да бъде положен износващ слой и маркировката. Догодина пък ще бъдат основно ремонтирани поне още 15 км от пътя Русе-Бяла в посока Русе. 
Пътят Русе-Бяла ще бъде рехабилитиран поетапно, за да е добра алтернатива на бъдещата магистрала между Русе и Търново, посочи още Нанков. Той припомни, че между 28 ноември и 1 декември ще се проведат обществените обсъждания по населени места в региона за трите варианта на трасето. След това в рамките на 45 дни висшият екологичен експертен съвет трябва да се произнесе с одобряване по един от трите варианти, след което ще стартират и реалните действия. 
2018 и 2019 година ще бъдат най-важните за Северна България по повод на довършването на автомагистрала „Хемус“ и изграждането на магистралата Русе-Велико Търново, което ще се финансира от националния бюджет и със средства от тол-системата, посочи регионалният министър. 
Догодина ще се даде старт на големия воден проект в община Русе, с който ще се подобри водоснабдяването и изграждането на канализация в Средна кула и Долапите, обеща министърът. Проектът е на стойност над 83 милиона лева европейски средства, като около 50 млн. ще бъдат вложени в подобряване на питейно-битовото водоснабдяване, а малко над 30 милиона в канализация и пречистване на отпадни води. 
На среща между Николай Нанков и кмета Пламен Стоилов е обсъдено споразумението между общината и Пътната агенция за цялостната поддръжка на бул. „България“. Договорено е да бъдат преведени 396 500 лева за ремонти, осветление и зимно почистване на булеварда. 
Очаква се ремонтните дейности по тапата на Дунав мост и оширението да стартират през февруари или март догодина.