Нов епизод допълни безкрайния сериал с безчинства срещу полицията и както обикновено главна роля отново имат полетите с големи дози алкохол и неуважение към обществения ред и чувството за безнаказаност.  
На 28 август, понеделник, въпреки че и този и следващия ден били работни, З.Ф. отишъл на гости у приятел и в края на почерпката се стигнало до там, че синът му трябвало да дойде, за да го заведе до дома.
Бащата и синът тръгнали да се прибират по „Шипка“, но избрали пътното платно. Преминаващите по улицата две патрулки спрели до клатушкащата се двойка и дали указание да се използва тротоарът, за да не стане инцидент.
Това явно било изтълкувано от З.Ф. за нарушаване на правата и гражданските му свободи и въпреки надебелелия си език изригнал с ругатни и закани срещу униформените. Тогава дошъл ред да се сблъска с реалността и скоро скандалджията се оказал в районното, където получил два акта - един за липса на лични документи и още един за неизпълнение на полицейско разпореждане. Наред с това срещу него започвало и производство за едро хулиганство. Акт за липса на документи получил и синът.
При влизането на делото в съда адвокатът на З.Ф. се опита за му издейства най-ниската глоба - 1000 лева, но след като се запознаха със случая, магистратите го наказаха с 2000 лева. В сила остават и санкциите по издадените три акта. Решението може да се обжалва.