Интригуващи документи могат да видят русенци във фоайето на втория етаж в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Oо утре там гостува библиотеката на Народното събрание. Това е втори случай в историята на Парламентарната библиотека, когато ценни издания и документи напускат нейните фондове и границите на столицата и извършват далечно пътуване. И двата пъти дестинацията е София-Русе. За първи път това се случи през 2014 г., като гостуването беше в Русенския университет. 
В експозицията може да се види екземпляр на вестник „Дунав“, излизал в Града на голямата река през 1865 година. Сред другите документи интерес представлява царският указ от 1934 г., с който Русенски окръг преминава към Шуменска област. Алманах на Българската конституция, стенограми, писма /сред тях и писмото на Димитър Пешев за спасяването на българските евреи от интерниране в Германия и нацистките лагери/ - това са част от богатствата, които Парламентарната библиотека споделя с русенци. Заедно с това гостите и домакините припомнят имената на русенски народни представители, като изброяват и техните изказвания в парламента. Така русенци ще установят, че едни от най-активните са били техните избраници Стефан Нешев /изказал се над 45 пъти в НС/, Иво Цанев /над 50 пъти/, Анели Чобанова /46 изказвания/, а най-големите мълчаливци са Светослав Мичев /взел думата 4 пъти/, Георги Андреев /2 пъти/ и Николай Чуканов /нито едно изказване от парламентарната трибуна/. 
Красимир Красимиров от пресцентъра на НС подари архивни издания на русенската библиотека, а нейната директорка Теодора Евтимова върна жеста с подарък - издания на РБ и каталозите от международния конкурс за екслибрис.