Почитателите на настолните игри в Русе ще имат възможност да се съберат на едно място и да се отдадат безплатно на около 20-30 съвременни игри. Подобно събитие се организира за първи път в Русе, а идеята е на Димитър Делев, който планира догодина да създаде клуб за настолни игри BoardGames Ruse. Мероприятието е насрочено за 3 декември и е посветено на Световния ден на зарчето, който се отбелязва на 4 декември. В неделния ден русенци ще могат да играят настолни игри в помещението на улица „Коледница“ 14 от 10.30 до 20 часа. 
Чрез това събитие искаме да проучим мнението на русенци, да видим какви са нагласите към създаването на такъв клуб, каква ще е посещаемостта, какъв тип игри са интересни. То ще е прекрасна възможност за хората в Русе, които не ги мързи да мислят и които имат интерес към настолните игри, да се съберат, запознаят, да обменят мисли и да поиграят заедно, каза за „Утро“ Делев. 
В програмата на събитието е предвидено представяне на две класически игри, в които се използват зарчета - „Катан“ и „Кралят на Токио“. Мероприятието е подходящо както за запалени по настолните игри, така и за абсолютно начинаещи. Децата над 8 години ще могат да играят заедно с родителите си. 
Настолните игри набират голяма популярност, но все още остават загадка за голяма част от хората, които нямат достатъчно информация за тях или не смеят да се престрашат да ги изпробват. За тях ще има организирано обяснение на няколко игри, като в тази връзка от новосъздаващия се клуб имат нужда от доброволци. Това ще са хора, които ще раздават игрите, ще посрещат гостите, ще играят с хора, които не са уверени в правилата на игрите, или ще помогнат в събирането на обратна връзка за събитието чрез анкети, каза Делев. Той посочи още, че за събитието ще бъдат изработени и специални тениски с логото на бъдещия клуб за настолни игри.