Нередовен шофьор тръгва с пълна газ към присъда, след като на 3 ноември пробвал да подкупи полицай. „Услугата“ да се размине без акт, тъй като шофирал опела си, въпреки че изкубил всички контролни точки още на 11 юни 2014 и на практика е неправоспособен, Станчо И. оценил на 50 лева. Униформеният категорично отказал „да се почерпи“, но напористият нарушител пуснал в патрулката парите и дори заявил на полицая „Мисля, че ще оправим положението, ще останеш доволен“. Но сбъркал адреса. Полицаят останал доволен едва когато повиканите от него колеги пристигнали и задържали Станчо за предлагане на подкуп.
Друг рушветчия вече се опари заради желанието си да си купи правото да нарушава правилата. Година и три месеца условно и 2000 лева глоба даде окръжният съд на Атил Гюрлюк. Турският гражданин, който постоянно пребивава в Румъния, се призна за виновен, че се е опитал да подкупи катаджии на пътя Русе-Бяла и делото беше гледано по съкратената процедура. Това му гарантира намаляване на присъдата с една трета и тя стана 10 месеца, изпитателният срок за които е 3 години. Глобата обаче не се влияе от намаляването на присъдата и си остана 2000 лева. 
Случаят е от 4 ноември. Полицейски пост вдигнал палката пред идващо БМВ и шофьорът чинно спрял, но вместо поисканите му документи за проверка, подал полицата на международната си застраховка „Гражданска отговорност“, в която имало две банкноти - една от 10 и една от 20 евро. 
Вместо доволно да си продължи по пътя обаче, както очаквал, Атил Гюрлюк се оказал с белезници на ръцете и колелото на съдебната машина се завъртяло. Все пак не всичко е приключило - размерът на наказанието може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.              У