Една от емблематичните сгради в Русе - бившият хотел „Севастопол“ на улица „Славянска“, ще бъде ремонтирана. Някогашната архитектурна перла е паметник на културата, но от близо 20 години се руши. Общината вече е приключила с необходимите процедури, за да може бившият известен и желан хотел да бъде укрепен и ремонтиран. Главният архитект Живка Бучуковска е подписала необходимото разрешително за строеж, което е съгласувано и с министерство на културата. Масивната сграда с каменни основи е строена през 1894 година и е била собственост на видния възрожденец и търговец Иван Стоянов-Соларя, а през 1992 година паметникът на културата е реституиран от наследниците му. През 2009 имотът е отписан от регистрите на областна администрация и в момента е частна собственост. 
Неведнъж през годините в достолепната някога сграда на улица „Славянска“ са се настанявали бездомници и клошари, като са правени и предписания на собственика за поддържане на имота в добро състояние. Последните издадени указания за аварийно-временно укрепване на сградата са от 2016. Предстои да се направи ново укрепване на емблематичната сграда и фасадите, тъй като в момента конструкцията е силно уязвима. 
Очаква се ремонтът да бъде направен, докато текат строителните дейности по улица „Славянска“. По нея е предвидено паркиране по цялата дължина, като пред сградата на БРП ще има нов паркинг. На площад „Свети Никола“ ще се направи ново кръгово движение. По улицата ще има и двупосочна скоростна велоалея, а тротоарните настилки ще се подменят.