Ако приемем пътната безопасност като водещ приоритет, ще се гарантира нашата лична безопасност. Безспорен факт е, че високата лична ангажираност на всеки участник в движението определя и високата споделена сигурност на пътя, към която всички се стремят. Това заяви в специално обръщение областният управител Галин Григоров и отправи призив към всички жители на областта за стриктно спазване на закона за движение по пътищата. 
България продължава да заема челна позиция в статистическите данни за брой загинали, припомни Григоров и подчерта, че голяма част от катастрофите могат да бъдат предотвратени с активни кампании.
В тази връзка предстоят разговори с различни институции от региона за организиране на съвместни инициативи за пътна безопасност.
Областният управител изказва съболезнования на семействата на загиналите и изразява признателност към лекарите, пожарникарите, полицаите и всички, които са участвали в спасяването на човешки животи и предотвратяването на катастрофи. 
Шофьорите да не забравят за мъката и страданията, които могат да причинят при неотговорно поведение на близките си, на хората, които превозват, както и на останалите участници в движението, апелира Григоров.