Броят на загиналите при тежката катастрофа край ловешкото село Микре нарасна на 9 души. В болницата са починали още двама от настанените ранени след инцидента.

18 души са настанени в болницата в Ловеч. В Плевен е транспортиран един от ранените в тежко състояние. Извършва му се операция. Някои от ранените са в много тежко състояние, с опасност за живота.

Ужасяващата катастрофа стана на главния път София – Варна в района на ловешкото село Микре. Тежкият пътен инцидент се случи минути преди 13 часа днес. Сигналът към полицията е подаден в 12.50 часа.

Челно са се ударили пътнически микробус с пернишка регистрация и товарен автомобил от Шумен. Шофьорът и спътникът му от шуменския камион са ранени. Сред загиналите е шофьорът на микробуса, в който са пътували 26 души. Става дума за група незрящи от Перник.

Проф. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА, заяви пред Канал 3, че напълно оборудвани линейки пътуват към мястото на катастрофата.

Очакваме минимум един от пострадалите да бъде транспортиран, каза директорът на ВМА. Той обясни, че поради тежкото състояние на пострадалите не всички могат да бъдат транспортирани за столицата.

За ВМА ще бъде транспортирана жена с лицева травма и с травма на таза, нараняванията, с които медиците в Ловеч не могат да се справят.

По-рано по разпореждане на премиера на Бойко Борисов към мястото на тежката катастрофа бяха изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също е на мястото на инцидента. Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите при инцидента. Извършени бяха прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

Министър-председателят разпореди министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата.

Продължават огледите и спасителните действия на място. Тепърва ще се установяват и причините за възникналия тежък пътен инцидент.

На мястото на катастрофата са още областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, пожарна безопасност и ДАИ. МВР, МЗ и МТИТС са в непрекъсната координация и работят по случая.

Движението в района временно е затворено, служители на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут.