Шофьорите се въртят като в омагьосан кръг и благославят, а гостите на града се объркват и не знаят накъде да поемат в участъците, където текат големите ремонти и строежи. Причината за това е липсата на указателни табели с подробна схема на новата организация на движение. За това сигнализира транспортен специалист, който отбеляза, че водачите са принудени да не спазват знаците, а някъде дори да ги събарят или местят. Такъв пример е участъкът по улица „Шипка“, който е затворен от жп прелеза на централния пазар в посока „Здравец“. Този маршрут е масов за живеещите в „Чародейка“ и „Дружба“ и те са наясно със ситуацията, но тези, които решат да го ползват инцидентно, разбират за това след като стигнат до участъка в ремонт. Някои от тях, особено тези, които не са от града, не знаят накъде да поемат и започва едно голямо и изнервящо лутане, коментира експертът. Според него указателни винилови табла със схема за възможностите за намиране на обходен маршрут биха били много полезни за шофьорите. Те могат да се поставят до информационните табели с дейностите за проектите, които се изпълняват. 
Решение за поставянето на такива указателни пана беше взето и от общинската комисия по организация и безопасност на движението. Идеята е да се улеснят гостите на града, тъй като жителите биват своевременно информирани за всяка една промяна в движението и затворен участък.
Шефът на общинско предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов обясни, че в момента съобразно зимния период ремонтните работи няма да се извършват. Проектите, които се изпълняват, ще се зазимят, както е с новото кръгово кръстовище на „Рига“, където е изпълнен предпоследният слой - биндер, и съоръжението така ще зимува, а на пролет ще се положи асфалтовото покритие. В тази връзка към момента такива табели не се предвижда да се поставят, но в началото на ремонтния сезон март-април те ще бъдат изработени и поставени в участъците, където текат големите инфраструктурни проекти и където е въведена временна организация на движението.