Първите рулони с румънска трева за терена на стадион „Дунав“ пристигнаха вчера, видя „Утро“. Според работещите на съоръжението началните стъпки по поставяне на тревата ще бъдат направени до 2-3 дни, тъй като лазерният грейдер трябва да мине още няколко пъти за фино заглаждане на пясъчната повърхност. Според екперта Илия Димитров, макар че се намираме по средата на ноември, времето ще позволи на тревата да се прихване и вкорени добре.
„Тя е съобразена с нашите климатични условия и ще издържи през зимата. Аз мисля, че след двайсетина дни някой от отборите на ФК „Дунав“ ще може да направи тук първа тренировка“, каза спецът.
Естествено, игрището ще бъде предоставено приоритетно на футболистите от представителния тим, които се измъчиха при лошите условия за подготовка в Сливо поле и Русенския университет. 
В новия си вид стадионът ще е от английски тип - без писта и играчите ще тичат, и ще се борят за първа топка буквално на два метра от зрителите. Ако след време се намерят пари и за обновяване на грозно порутените сега трибуни откъм залата, стадиончето в „Здравец“ ще се превърне в истински красавец.    
Рулони с трева междувременно пристигнаха и от Турция. Става въпрос за изкуствена настилка, произведена от турска фирма. Нейното полагане ще е грижа на турски специалисти. Синтетичната трева ще послужи за обособяване на два терена зад вратите на основното игрище. Третата футболна площадка пък ще бъде изградена над трибуните върху бившия рубеж на състезателите по спортна стрелба.