Свой малък юбилей отпразнува литературният клуб „Христо Вишанов“ в град Ветово - 10 години от създаването му, и това беше повод за тържество-равносметка. През този период са издадени 4 сборника и по няколко стихосбирки на всеки от авторите, проведени са множество творчески срещи с любители на поезията и с други сродни клубове като „Петя Йорданова“ и „Охлюв“ от Исперих, „Паралел 44“ от Велики Преслав, „Иван Вазов“ от Сопот, творци от Тервел, Русе и др. 
На 10-ия си рожден ден ветовските стихотворци посветиха сбирката си и в памет на своя патрон Христо Вишанов, роден през 1937 г. в разградското село Топчии. През 2017-а поетът, загинал във водите на Черно море през 1959 г., щеше да навърши 80 години.
Секретарят на читалището и председател на клуба Янка Колева разказа за Вишанов. Атанас Костов, приятел и съученик на Вишанов, сподели интересни случки от младежките години. Цветанка Петрова изпя авторска песен за него, а Иванка Владимирова, също съученичка на поета, чете свои стихове, посветени на него. След срещата пишещите поднесоха цветя на гроба на Вишанов.