Стоян ИКОНИЕВ
Ветераните и членовете от Клуба на потомците и съмишлениците към областната организация на Съюза на ветераните от войните на България посетиха Пантеона на възрожденците. Там те поставиха цветя на гробовете на  Георги С.Раковски, Любен Каравелов, Стефан Караджа, Баба Тонка и други герои. В параклиса при Пантеона запалиха свещи и отдадоха почит към паметта на големите българи, строители на съвременна България. 
Ветераните почетоха и загиналите за свободата на отечеството пред мемориала, открит преди година в Русе. С кратко слово към присъстващите ветерани, потомци и членове на общинската организация от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Русе се обърна Васила Илиева, председател на областната организация на ветераните. Отец Марин отслужи молитва в памет на загиналите воини. Бившите военни положиха венец, а много от присъстващите поставиха цветя пред мемориала. 
Цветя те поднесоха и пред паметника на Ангел Кънчев на улица „Славянска“, като припомниха неговата саможертва за отечеството.