Новият старши треньор на „Дунав“ Малин Орачев трябвало да лети преди два дни за стаж при Диего Симеоне в „Атлетико“ /Мадрид/, но отложил пътуването заради ангажиментите си към русенския тим. Орачев стажувал при аржентинския спец през последните три години, разкрива той в интервю за „Тема Спорт“. 
Според старши треньора на „Дунав“ отборът се представил добре при равенството срещу „Берое“ в Стара Загора. Наставникът видял „себераздаване, тактическа дисциплина и желание в играта“. Той казва още, че заварил „добър колектив със задружни момчета“. Първата му работа сега била да подобри физическото състояние на футболистите.
„Шефовете на „Дунав“ са много амбициозни хора. Правят много за отбора. Видях базата, която в момента се изгражда и до една седмица тренировъчният терен ще бъде готов. Настилката ще бъде положена. Вече ще имаме много добри условия за подготовка“, казва Орачев.
Договорката му за работа в Русе станала лесно, допълва Орачев. 
„В това отношение всички /с ръководството/ гледахме в една посока. Не бе необходимо много време, за да се разберем“, обяснява старши треньорът. 
Специалистът е категоричен, че отборът, макар да е на дъното в класирането, има разерви. Надеждата му била свързана с показаното от „Дунав“ в мачовете със „Септември“ и „Берое“, в които проличал „добър потенциал“.  
„Тези момчета търпят развитие и смятам, че имат място в Първа лига. На този етап не са ни поставяни цели. Ние все пак трябва да утвърдим отбора в елита. Никой не мисли за изпадане“, завършва наставникът.