Непълнолетно момче, младеж и двама мъже са извършителите на грабежа в Червена вода на 9 ноември около полунощ. Грабителите са разкрити от Второ РПУ след проверка на съмненията на пострадалите. 
Както „Утро“ вече съобщи, миналият четвъртък през нощта двама маскирани строшили прозорец на входната врата на къща в Червена вода и заплашили с метална щанга 50-годишния стопанин и майка му, че ако не им дадат всичките си пари, ще ги пребият. За разочарование на нападателите обаче възрастната жена още не била получила пенсията и след основен тараш маскираните си тръгнали само с 30 лева и мобилен апарат. Майката и синът й подали сигнал на тел.112 и пред дошлите полицаи казали, че според тях са нападнати от хора, на които често давали дребни заеми за всекидневни разходи.
Криминалисти от Второ РПУ започнали издирване на грабителите и уличили 15-годишно момче, младеж на 20 години и двама мъже на 29 и 33 години от Русе и Николово, които имали финансови взаимотношения с ограбените.
В хода на разследването криминалистите стигнали и до 16-годишен, който нокаутирал младеж на 22 години в Червена вода и му задигнал мобилен апарат за около 800 лева. Грабежът станал на 10 ноември. Непълнолетният дал 50 лева на заем на 22-годишния, но той не му ги върнал и момчето решило да си ги вземе само. В петък около 22.30 часа причакало „баткото“ пред дома му, свалило го на земята с три бързи юмрука в лицето, взело му GSM-а и избягало, но само след два дни било заловено.