Палеж на „Опел Вектра“ от последната генерация на модела изгори до ламарина още две паркирани около него коли и засегна частично други три.
Пожарът е станал вчера около 3 часа пред бл.“Пелистер“ в кв.“Здравец Север“, където през лятото на миналата година по сходен начин бе опожарено „БМВ“. Злосторник залял предницата на опела с бензин и го запалил, а обхваналите го пламъци за секунди плъзнали и върху колите от двете му страни. 
Сигнал за пожара е получен на тел.112 в 3.26 часа. На място е пристигнал един противопожарен автомобил от Втора пожарна служба, който е загасил напълно в 4.30 часа пожара с 3 тона вода и 30 литра пенол. Запаленият опел е изгорял напълно, унищожени са и „Ауди 80“ и по-стар „Опел Вектра“. За щастие бутилката на газовата уредба в една от колите била празна и не гръмнала, което щеше да нанесе непоправими щети на всички коли на паркинга и по ниските апартаменти в 15-етажния блок.
Намиращите се около мястото на пожара „Фолксваген Джета“ е с изгоряло странично огледало. „Ситроен“ има изгаряне на задната броня, а „Фолксваген Голф“ е с изгорена боя по левите врати.
Събудиха ме в 3.30 часа, но докато сляза долу, опелът ми вече беше в пламъци и огнеборците го гасяха, каза пред „Утро“ собственикът на старата вектра, чиято е и джетата, но не може да каже кой и за какво е запалил опела на съседа му от другия вход.