Автомобилният състезател от известния русенски отбор „Хоби Кар“ Искрен Веселинов е заловен с три нарушения, докато пробва спортна кола за предстояща надпревара.
В неделя около обед патрул на КАТ засича жълта спортна „Хонда“ да се изкачва с превишена скорост и без номера по бул.“Христо Ботев“ в посока Русофилите. Единият униформен вдига стоп палка, но автомобилът профучава покрай него. Патрулката тръгва след беглеца без сирени и в района на бензиностанция „Еко“ хондата спира. Оказва се, че пилотът Веселинов не си носил книжката, няма застраховка „Гражданска отговорност“ и има две неплатени глоби.
Пред катаджиите състезателят обяснил, че си е забравил книжката вкъщи и е тръгнал да пробва колата за състезание. Автомобилът имал номера, които обаче не били поставени в бързината. В крайна сметка са му написани три акта, а хондата е откарана в КАТ, където вчера са й поставени номерата.
Искрен Веселинов ще бъде санкциониран от клуба, за такива тестове разполагаме със специална апаратура, не е било необходимо излизането на автомобила на пътя в този вид, заяви президентът на „Хоби Кар“ Пламен Панталеев.
За изминалите 20 дни в Русе са заловени над 20 неправоспособни шофьори и около 16 водачи с алкохол, съобщи по повод инцидента старши инспектор от КАТ Стилиян Станев.