Още една енергийна фирма се принуди да се обърне към съда в опит да получи дължимите от  „Русенска корабостроителница Запад“ пари. След „Булгаргаз“ това направи и „Топлофикация Русе“, когато станало ясно, че няма да види доброволно плащане за отоплението на два апартамента на фалиралата компания на улица „Борисова“ 122 за предходния отоплителен сезон. Сумата не е голяма - малко над 420 лева с лихвите, на въпреки това останала неиздължена, а „Топлофикация“ решила, че няма никакво основание да я отписва.
Заведеното дело за признаване на вземането завършило в полза на „Топлофикация“, а от Корабната дори не се заинтересували, че срещу тях започва процес. Това станало причина той да приключи с неприсъствено решение, в което съдът е добавил, че Корабната трябва да плати още 175 лева разноски по делото и 77 за издадената заповед за изпълнение.
Дали кредиторите на бившия гигант наистина ще си видят парите или само ще притежават документи, че имат да вземат, е много трудно да се прогнозира. През септември Корабостроителницата бе обявена на търг с начална цена 32.3 милиона лева, които трябваше да покриват натрупани дългове, но до насроченото на 5 октомври наддаване така и не се стигна, макар че към предприятието имаше интерес. Няколко дни преди търга обаче синдиците на фалиралата КТБ спряха продажбата. Вероятно ще започне нова процедура, но нито се знае кога, нито е сигурно, че заявилите участие в пропадналия опит за продажба шест компании ще продължат да се интересуват от сделката.                     У