Общините Две могили, Иваново и Ценово все още нямат сключени договори за снегопочистване, но предстои процедурите да приключат този месец, стана ясно от докладите на участниците във второто заседание за зимната подготовка на областта.
В Ценово като най-голям проблем кметът Петър Петров за поредна година посочи тапата, която се получава на пътя Ценово-Свищов. Има отсечка от около километър и 300 метра, която заради неправилно поставена табела не се почиства и всяка зима пращаме трактори и земеделска техника да разчистват пътя, каза кметът. От областно пътно управление отбелязаха, че табелата, която указва края на областта, е на точното място. В тази връзка областният управител Галин Григоров пое ангажимент да се срещне с областния управител на Велико Търново. Проблемен е и т.нар. Пиперковски баир, където се струпват камиони и също се налага общината да праща трактори на земеделци да ги изтеглят. 
Като проблем от дирекция „Речен надзор“ посочиха разбиването на леда в лиман Запад и Изток. В лиман Изток миналата зима Пристанищният комплекс е извършвал това с кораб „Мираж“ и ще го прави вероятно и тази година, но за лиман Запад няма решение кой да поеме този ангажимент. При ледоход ще има допълнителни съвещания за набелязване на мерки по прибиране на понтоните, стана ясно на срещата. 
Болните на хемодиализа са 124, като 79 са от Русе, а останалите 45 от района. От БЧК настояват за почистването на участък от един километър между Иваново и Мечка, където е базата на националния бедствен резерв. Необходимо е също да се осигурят агрегати в училищата в случай, че токът прекъсне, а децата трябва да останат до нормализиране на обстановката. На заседанието беше решено полицията и пожарната своевременно да уведомяват Регионалното управление по образование при усложняване на пътната обстановка, за да се гарантира безопасността на автобусите, превозващи ученици. Готовност за зимния сезон заявиха още от „Енерго-Про“, ВиК, Центъра за спешна медицинска помощ, Топлофикация и други институции.