Мачове от първенството на Първа лига този уикенд няма да има, но ако ви се гледа футбол на живо, можете да заложите на мача между юношеските отбори на „Дунав“ и „Лудогорец“. Двубоят от шампионата на Елитната група /състезатели до 17 години/ ще се играе днес от 14 часа на терена на Русенския университет. 
Треньорът на дунавци Драгомир Григоров няма да разчита на двама основни състезатели. Преслав Папарков се върна с контузия от лагера на националния отбор с футболисти до 16 години, а левият бек Георги Петракиев натрупа 5 жълти картона и бе наказан с лишаване на права за една среща. 
Преди този мач лудогорци са 6-и с 22 точки. Отборът на „Дунав“ е 11-и с 15 точки. 
„Мач между отборите на „Дунав“ и „Лудогорец“, независимо на какво ниво и за каква дивизия става дума, винаги може да се счита за интересен. Съперникът ни влезе малко и неочаквано колебливо в първенството, но с всеки следващ кръг ставаше по-силен. Ние сме тим с дебютен сезон в лигата и се учим в движение. Като желание и като борба не мога да бъда недоволен от момчетата. Дават каквото могат. Някой път им се получава, друг път - не толкова“, каза пред „Утро“ треньорът на „Дунав“ Драгомир Григоров.
Че ще стане мач със заряд, си е ясно. Баналната вече застраховка е дали теренът в университета ще става що-годе за нормален футбол. Защото гостите от Разград, след като са наясно с каква база разполагат, могат да се стресират сериозно от гледката и условията за игра.