Пет жени обвиниха известния американски комик Луис Си Кей в сексуален тормоз.

Както разказаха жените на журналисти на в. "Ню Йорк Таймс", комикът вършел в тяхно присъствие неприлични действия. Те казват, че преди това се страхували да обвинят Си Кей, тъй като се страхували за кариерата си.

Актьорът не коментира ситуацията. Междувременно насрочената за четвъртък премиера на новия филм с актьора, "Обичам те, татко" бе отменена. Си Кей трябваше в петък да се яви на вечерното шоу на CBS, но продуцентите на програмата се отказаха от тези планове, предаде БГНЕС.

50-годишният Луис Си Кей е един от най-популярните комици в САЩ. Актьорът е и създател на полубиографичния серия "Луи", в която играе главната роля. За този сериал Си Кей беше номиниран два пъти за наградата "Златен глобус". Освен това той е шесткратен носител на наградата "Еми".

Темата за сексуалния тормоз стана изключително актуална в САЩ след скандала около известния американски продуцент Харви Уейнстейн. Обвинения срещу него от началото на октомври вече са представили около 50 жени, включително Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. След това в сексуален тормоз бе обвинен и актьора Кевин Спейси, журналиста Марк Халперин, актьорът Дъстин Хофман, бившия американски президент Джордж Буш – Старши.