Четири автомобила и една полицейска патрулка пострадаха вчера сутринта на пътя Русе-Разград. Една жена е откарана в болницата с травми, а при единия от водачите е установен алкохол над допустимото.
Малко след 7.30 часа лек автомобил „Пежо“, управляван от жена, навлиза в Русе откъм Разград. На мокрия път, вероятно и с висока скорост, водачката губи управление, удря се в бордюра на разделителната линия и излита в насрещното платно, където се преобръща. Колата лети по таван близо 50 метра, преди да спре в ската. 
На мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната, както и „Спешна помощ“. Докато медиците преглеждат жената, става верижна катастрофа. Лек автомобил „Опел“ е намалил заради инцидента, когато в него се удря движещото се отзад БМВ, поднесено от джип „Мерцедес“, чийто водач се е загледал в катастрофата. При верижната катастрофа е ударен и полицейски автомобил, който охранява местопроизшествието. Взетите алкохолни проби са установили, че шофьорът на мерцедеса е с над 1,2 промила.
Движението бе спряно за около 30 минути, като шофьорите използваха старото разградско шосе. Пострадала жена е откарана в болницата с рани по главата и счупена подбедрица.               У