Рисунката на деветокласничката от русенското Дойче шуле Михаела Петрова спечели първа награда в националния конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Моята среща със Земята от Космоса“. Конкурсът бе обявен от Института за космически изследвания на Българската академия на науките. Творбата на Михаела се откроявала сред останалите 128 рисунки, затова журито избрало да класира нея на първото място. Наградите връчи илюстраторката на много книги за деца и младежи Кристина Иванова. 
Всъщност, СУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ спечели и други награди. В конкурса за рисунка възпитаници на училището взеха също и втората, и третата награда - това са Плавлин Недков от 10 В клас и Михаела Петричева от 10 Б. Още две награди пристигнаха в Дойче шуле: в категория „Есе“ Пламена Илиева от 11 Б клас спечели трето място, а в категория „Стихотворение“ Станимира Колева от 11 Б се класира на второ място.  
Наградените творби ще бъдат подредени в постоянна изложба в Института по космически изследвания на БАН и ще бъдат използвани при оформянето на учебници, помагала и атласи по физика и астрономия.