Мачът от четвъртфиналите от турнира за купата на България между „Дунав“ и „Левски“ в Русе ще се играе на 15 декември /петък/ от 17.30 часа, реши Спортно-техническата комисия към БФС. Другите двубои от този етап на турнира „Ботев“ /Пловдив/-“Литекс“, „Етър“-“Славия“ и ЦСКА-“Лудогорец“ бяха насрочени съответно за 12, 13 и 14 декември.
БФС определи и датите на мачовете от първенството в Първа лига до края на годината. Малката изненада бе, че домакинството на русенския отбор на „Черно море“ на 19 ноември бе заложено първо с начален час 15, но после бе направена корекция и бе преместено буквално по обед - 12.30 часа?! 
Ето кога и по кое време ще са мачовете на „Дунав“ в Първа лига до Нова година: 26 ноември /неделя/, 17.30 часа - „Етър“-“Дунав“, 29 ноември, сряда, 17.30 - „Дунав“-“Левски“, 2 декември /понеделник/, 17.30 - „Лудогорец“-“Дунав“, 10 декември /неделя/, 13 часа - „Дунав“-“Локомотив“ /Пловдив/.
Погледът върху тази програма показва, че футболистите ще трябва да се мъчат с финални мачове в сгъстен цикъл по време, за което синоптиците не говорят с усмивка. За студуването на зрителите няма да говорим. Показателен бе случаят от миналата година, когато „Пирин“ и „Дунав“ играха на сняг в Благоевград, а средната посещаемост на всички мачове от кръга бе фантастичните 330 души! Като прибавим факта, че феновете ще трябва да мръзнат и на електрическо осветление, можем да си представим какъв ще е интересът да се гледа на живо първенството.
А от дълги години непрекъснато се говори, че БФС трябва да предприеме нещо радикално при тъкменето на програмата. Авторитетни гласове дори подсказваха упорито, че българският футбол ще спечели, ако форматът на шампионата бъде обърнат в пролет-есен, вместо в есен-пролет, но никой не се зае поне да размисли върху предложението.