Със сирени и включени светлини на линейките работещите в Спешна помощ в Русе отдадоха последна почит на д-р Красимир Йорданов - един медицински Дон Кихот и главен герой в документалния филм „Последната линейка на София“ и една от емблемите на спешната помощ в България. Точно в 13.30 часа, когато започваше поклонението в София, русенските медици сведоха глава за своя колега, който почина на 55 години.
„Д-р Йорданов почина преди дни, а днес /вчера - б.р./ в 13.30 ч беше поклонението. Тъй като няма как всички колеги от страната да присъстваме, решихме за една минута в началния час на поклонението да пуснем сирените на линейките си“, обясни директорът на русенския спешен център д-р Пенка Бахчеванова. 
„Искаме да покажем нашата съпричастност и да направим дълбок поклон пред светлата памет на колегата, който отдаде живота си за работата в Спешна помощ, за да помага, за да спасява човешки животи. Въпреки трудностите, въпреки несгодите, лошите условия на труд, той изцяло беше отдаден на работата. Показа го и във филма „Последната линейка на София“. Искаме да го изпратим по този начин - с воя на сирените, със светлините на лампите, с които той е живял толкова време“, сподели фелдшер Милена Шеева. 
Филмът по режисура на Илиян Метев спечели награда за най-добър документален филм с продължителност над 30 минути на престижния кинофестивал в Карлови Вари, както и наградата за откритие в рамките на Седмица на критиката в Кан. Година по-късно д-р Красимир Йорданов бе пребит зверски от пияна компания, след като се отзова на лъжливо повикване за жена в диабетна кома, която на място се оказала припаднала от алкохол 15-годишна гуляйджийка.