82-годишна русенка стана поредната жертва на телефонни измамници. 
Във вторник следобед на домашния телефон на възрастната жена звъннал „служител на полицията“ и започнал да я обработва по познатия сценарий. 
Името ти е в списък на набелязани за измами хора, но ние сме по следите им и като се обадят и започнат да те лъжат, че трябва да дадеш пари за операция на близък или започнат да те заплашват, трябва да дадеш колкото може повече пари, за да ги хванем на място и да ги осъдим, обяснил „инспекторът“ и обещал веднага след акцията да върне всичко до стотинка.
После всичко се развило точно така - телефонът на бабата звъннал и гласът отсреща започнал да развива фалшивата си история точно както „полицаят“ бил предрекъл. 
Инструктирана да се съгласява с всичко баба бързо склонила да даде всичките си пари, макар че те не били кой знае колко на фона на исканите й хилядарки - 870 лева.
След края на разговора отново се обадил „човекът от МВР“, осведомил се за точния й адрес, а малко по-късно жертвата хвърлила парите от балкона и веднага се прибрала в стаята, както изрично й било наредено.
После започнало голямото чакане някой да й донесе спестяванията, а след като няколко часа никой не я потърсил, тя потърсила истинските полицаи.