Големи задръствания от автомобили се образуват всеки ден рано сутрин и следобед по улица „Измаил“ и на кръстовището с „Котовск“ в района на Дойче шуле, сигнализираха родители. Въпреки забранителните знаци водачите паркират колите си в дълга колона по тясната улица пред учебното заведение, което води до образуването на тапи и трудно преминаване в двете посоки. 
Всяка сутрин и вечер се образуват задръствания, тъй като хората са свикнали да водят и прибират децата си от училище. Но в района има много жилищни блокове и живеещите едва успяват да се придвижат до дома си. Настава пълен хаос, оплакаха се граждани.
Според родители в близост до училището съществува терен, който е подходящ за паркинг. Той е точно преди гаражите в непосредствена близост до бившата фурна „ПАПА“ и зад заведение „Кристал“. Проверката ни на място показа, че и в момента пространството, което не е благоустроено и е потънало в кал, се използва като паркинг. 
Такъв проблем съществува във всички училища, когато се водят и вземат децата. Тази година и догодина наблягаме на благоустрояването на междублоковите пространства и изграждането на паркинги в жилищните райони, каза зам.-кметът Димитър Наков. 
Както „Утро“ писа, в момента текат обществените поръчки за избор на фирма за проектирането и строителството на паркинги за посетители на Задругата на майсторите, до блок 8 в кв. „Дружба 3“ и до блок „Феникс“ в „Здравец Изток“.