Два нови приза - „Тончо Тодоров“ и „Спортен дух“, ще бъдат връчени за първи път в 10-то издание на международния турнир по акробатика, художествена, спортна и масова гимнастика „Дунавска перла“, съобщи на пресконференция главният треньор в клуб „Акро“ Силвия Митева. Първата купа ще е в памет на русенския гимнастик Тончо Тодоров, който загина твърде млад при трагични обстоятелства. По този повод сред гостите в „Булстрад Арена“ ще е неговият баща, както и треньорът му Иван Григоров. Призът „Спортен дух“ пък ще бъде връчен на най-добрия отбор сред грациите. Всички участници пък ще си тръгнат с плюшеното мече Лулу, което е талисман на „Дунавска перла“. 
Рекордните 250 състезатели от 42 клуба и 12 държави ще вземат участие в турнира, чието официално откриване ще е тази събота от 14 часа. Иначе надпреварата ще започне в 8.30 часа. Входът за деца и ученици ще е свободен.
„Нашите специални благодарности са за община Русе, която ни помогна много. Благодарим и на спонсорите“, каза Силвия Митева.
Тя обърна внимание, че за първи път ще има надпревара и по масова гимнастика.
„Това е дисциплина, която се развива много бързо и печели почитатели по цял свят. На зрителите със сигурност ще е им е доста интересно“, смята Митева.