Движението до хотел „Рига“ пред Дълбокия път ще бъде пуснато днес и всички превозни средства вече могат да преминават свободно оттам. Около два месеца трафикът в района беше затруднен заради изграждането на новото кръгово кръстовище, но нормалното движение е възстановено. Към момента е изпълнен предпоследният слой - биндер, и така ще зимува, обясни за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. Реконструираното кръстовище ще бъде отворено през зимните месеци, а напролет ще се положи асфалтовото покритие. 
Новото пътно съоръжение, което ще облекчи трафика в района, е част от дейностите по дългоочакваното преобразяване на крайбрежната зона и промяната на бул. „Придунавски“.  
Още в понеделник вечер то бе пуснато пробно, като водачите бяха доволни от облекчението в трафика. Те коментираха, че кръговите движения са много удобни и предпочитани и не се получават тапи. 
Междувременно продължава работата по прилежащата инфраструктура, както и в участъка от бул. „Придунавски“ до ул.“Църковна независимост“. След приключване на дейностите там ще се затвори участъкът до ул.“Баба Тонка“ и така поетапно ще бъде изпълнена реконструкцията на „Придунавски“, който ще стане двупосочен. Успоредно с това тече и събарянето на пасарелката при Гимназията по облекло, като на нейно място ще бъде изградена нова, по-модерна и удобна.