Имахме покана от председателя на комисията в румънския парламент по вътрешен ред, сигурност и отбрана Дорел-Георге Къпрар за двустранна среща между мен и него в Русе или Гюргево. Предстои ни председателство и затова предпочетохме Русе. Аз като председател и Пламен Нунев като зам.-председател на вътрешната комисия смятаме, че Русе е доброто място, в което да направим тази среща. След като имаше съгласие Русе да е домакин на такава среща, ние предложихме да проведем съвместно заседание между вътрешните комисии на България и Румъния. Това обясни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който от вчера е в Русе. 
Снощи председателят на ПГ на ГЕРБ проведе работна среща с партийни активисти от областта, а преди това беше в Бяла, където съобщи, че ГЕРБ ще даде 20 000 лева за довършването на новия православен храм „Свети Пантелеймон“ в града. В момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите и се очаква тя да бъде осветена през 2018 година.
По най-горещата тема за бъдещия здравен министър, който според неофициални съобщения ще бъде сегашният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев, Цветанов бе категоричен, че няма да каже името, тъй като това е от компетентността и правомощията на министър-председателя Бойко Борисов. 
Вече има политическо решение коя ще е кандидатурата, която ще бъде внесена на 10 ноември. Постигнахме пълен консенсус с „Обединени патриоти“ и ще дадем голям кредит на доверие за бъдещия министър. Няма да бъде лекар и смятам, че това решение се налага от много обстоятелства, каза Цветанов.
Един мениджър и финансист би управлявал най-добре здравното министерство, защото парите се увеличават ежегодно и подобен подход би могъл да бъде полезен, за да се избегнат всякакви възможни влияния на определени кръгове в сферата на здравеопазването, посочи Цветанов, като по този начин индиректно потвърди бъдещото назначение в кабинета на един от най-добрите експерти в съставянето на държавния бюджет Кирил Ананиев.