Централният нападател на „Дунав“ Мирослав Будинов вкара четвъртия си гол през този сезон. Благодарение на неговото попадение русенският отбор се върна с равенство от 1:1 при гостуването на „Берое“. След мача „Утро“ разговаря с водача на дунавската атака.

- Миро, кажи първо как си след онзи брутален фаул на Иван Иванов?
- Имам подутина и две малки рани в глезена от неговите бутони, но като цяло не е нещо страшно. Лошо щеше да е, ако беше ме ударил малко по-нагоре. Надявам се, че ще се възстановя бързо.
- Какъв е твоят коментар за мача в Стара Загора?
- При идването на нов треньор футболистите искат да се докажат и покажат. Има, как да кажа, повече живец. Всички застават равни на старта, а той преценява на кого да гласува доверие. По-голямото желание за игра и битка като че ли бе основната разлика с предишните мачове. Ясно е, че новият треньор няма какво да промени за 3 дни. Да, той ни въвежда вече във философията си и разбиранията си за футбола, но ние тепърва ще се опитаме да реализираме неговите идеи. Най-хубавото е, че предстои пауза в първенството. Трябва да я използваме така, че да търсим подобрение във физическата и игровата форма.
- Доколко липсата на шанс се отрази на точковия актив дотук?
- Като се замисля, няма отбор, за който можем да кажем, че ни е надиграл тотално, че ни е смачкал.  Мисля, че направихме доста прилични мачове, в които ни се изплъзнаха някъде към 7-8 точки. Създаваме положения, е не бележим голове. И обратно - допускаме елементарни попадения от нищото. През миналия сезон беше друго - от няколко ситуации вземахме максимума и печелехме мачовете си. Да, липсата на шанс определено е факт. Да вземем мача с „Берое“. Бирсент Карагарен стреля, топката се удря първо в едната, после в другата греда. И хубавото бе, че бях на точното място. Разбира се, не можем да се оправдаваме само с липсата на късмет. При всички случаи и ние имаме вина. Пак казвам - дано да използваме добре паузата, а след тази точка за самочувствие в Стара Загора да си повярваме повече и отборът да тръгне нагоре.