Момче на 14-години може да претендира за титлата „Най-млад автокрадец“, сочи информационният бюлетин на МВР.
Докато се шляели около комплекс „Данц“ в квартал „Родина“, три хлапета на по 14, 15 и 16 години видели паднали до паркиран „Форд Ка“ ключове и дистанционно управление. Най-малкият от тримата изпробвал дистанционното, което отключило форда, и доволно го прибрал. Но вместо да потърсят собственика на колата и да му върнат загубените ключове, тримцата решили да споделят радостта си с друг 14-годишен, когото извикали, и четиримата заедно зачакали да се стъмни. Щом се здрачило, момчето с ключовете пробвало да отвори колата, но не му се удало. На помощ обаче му се притекъл друг от групата и четиримата се намъкнали в чуждото возило. Решили обаче да разширят компанията и поканили още трима приятели. Така накрая в малката градска кола се натъпкали седем души. 
Седморката тръгнала на разходка из града, като зад волана бил откривателят на ключовете. Всичко обаче свършило зад блок „Москва“, където ги засякла патрулка и им развалила купона. 
Срещу 14-годишния шофьор тече разследване за кражбата на автомобила. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 1 до 8 години, но заради крехката му възраст на извършителя най-вероятно ще му се размине съвсем леко. С надеждата да има обеца на ухото и повече да не кривва от правия път.