5050 лева неимуществени вреди и 3530 имуществени ще трябва да плати община Русе на Е.М., ако влезе в сила решение на Районния съд, с което той се произнася в полза на жената.
Навръх празника на детото 1 юни миналата година Е.М. имала работа по ул. „Панайот Хитов“, където стъпила върху разлепена плочка и загубила равновесие. Направила една-две крачки в опит да се задържи на крака, но за зла беда стъпила върху друга разлепена плочка и паднала. Успяла да стане с помощта на двама минувачи, но, вдигайки се, усетила остра болка в левия крак. 
Причината за нея се оказала повече от сериозна - счупена шийка на тазобедрена става, която наложила операция и смяна на увредената става с изкуствена. Тя струвала 3530 лева, които Е.М. платила, но с това неприятностите й тепърва започнали. Операцията се оказала неуспешна й лекуваният й крак станал със сантиметър и половина по-дълъг от другия. Това можело да се коригира с нова операция, но жената отказала заради ужасните болки, които изживяла след първата. 
Възстановяването на пострадалата вървяло дълго и трудно и приключило с 50% инвалидност. В грижите за Е.М. след операцията пък се включили двете й дъщери, на които се наложило да се преместят при нея за известно време.
За всичко това Е.М. преценила, че е виновна община Русе, чието задължение е да поддържа тротоарите. Заведеният иск за неимуществени вреди от 5050 лева е частичен от 10 000 лева и ако съдебната битка завърши окончателно в полза на жената, тя може да се бори и за остатъка от 4500 лева.