Явор Мичев, един от първите фотографи, залагащи на снимки от парапланер и мотоделтапланер, взе първа награда в раздел „Художествена фотография“ във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ вчера в Доходното здание, когато бяха обявени резултатите от надпреварата. В нея участваха 186 фотографии на 44 автори. 12 от тях получиха награди, които бяха връчени от председателя на журито актьора и фотограф Симеон Лютаков.
Второ място за художествена фотография не беше присъдено, а третите награди бяха три - за Надежда Данева, Мирела Партинова, Пламен Михайлов. С поощрителни награди бяха отличени Димитър Казанджиев, Яна Момчилова и Светлозар Стоянов. 
Наградата на публиката грабна шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев за снимката „Дъждовна стаеност“. Призът на звено „Туризъм“ спечелиха Християна Стомонякова за снимката „Нов живот“ и Николай Ковачев за „Следвай карнавалния дух“. Наградата на Дружеството на журналистите отиде при Елица Петкова за снимката „Partyyy“, а поощрения получиха Лилия Георгиева за „Силата на духа“ и Цветина Иванова за „Скоро“.
Отличените творби и номинираните фотоси от четвъртото издание на конкурса „Запази духа на Русе“ могат да се видят в изложба във фоайето на Доходното, която бе открита вчера следобед.