Издирван от 12 години рецидивист е заловен от граничните служители на Дунав мост. Д.Д. имал над 20 присъди, последната от които била издадена от Софийския районен съд през 2005 г., но той се укрил, за да не влезе в затвора. За последно Д.Д. се установил в Ловеч, но явно животът там не го устройвал и затова решил да замине в Холандия със съпругата си. 
Знаел обаче, че на границата ще бъде хванат, затова решил да си осигури фалшива лична карта. Отишъл на „Илиенци“ в София, където знаел, че може да намери опитен фалшификатор. Дал данните на брат си, който от години живеел в чужбина, и зачакал поръчката да стане готова. 
Щом приключил с работата си, фалшификаторът не само предал „документа“, но и не пропуснал да похвали работата си, като уверил Д.Д., че нито един служител на реда няма да се усъмни в него. 
Авторекламата обаче се оказала лъжлива колкото и личната карта, защото на границата от пръв поглед проверяващите се усъмнили в истинността й. Проверката веднага показала, че човекът, чиито имена стоят там, е в чужбина и от дълго време не се е връщал в България. 
Така белезниците щракнали на ръцете на Д.Д., а Районният съд в Русе му дал две години зад решетките и 200 лева глоба, като го задължил и да покрие разноските по делото.