Един месец е срокът, в който варненската фирма „Инжконсултпроект“ трябва да изготви идейния инвестиционен проект за реконструкцията и модернизацията на бул. „Трети март“ и укрепването на Сарайския мост. Това става ясно от подписания през октомври договор между общината и управителя на фирмата Иван Колелиев. По поръчката за 138 000 лева се конкурираха три фирми, като варненската беше класирана на първо място. 
Инвестиционният проект трябва да се разработи така, че да позволи поетапно изпълнение на обектите. Примерните участъци може да са три: бул. „Трети март“ - от кръстовището с ул.“Капитан Райчо Николов“ до връзката с пътя Русе-Търново; от пътен възел „Сарая“ до кръстовището с ул.“Капитан Райчо Николов“ срещу пожарната и третият е мостът и самият пътен възел. Реконструкцията на булеварда предвижда той да бъде с четири ленти - по две в посока, два тротоара и велосипедно трасе. При ремонта на Сарайския мост ще се обхване и територията на 50 м преди и след него. 
Преди старта на същинските строителни дейности по бул. „Трети март“ ще бъдат подменени водопроводите, които са положени дълбоко и са трудни за експлоатация. Ще се сменят 258 метра тръби от входа на „Фазан“, кръстовището преди Сарайския мост, кръстовището между улиците „Ерма“ и „Росица“, до кръстовището с „Адм. Рождественски“, като за тези дейности са заделени 144 000 лева.